Τάσος Καραμπατζός
 • Μαζί δημιουργήσαμε το μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο, μαζί συνεχίζουμε
 • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ΟΛΩΝ των πολιτών
 • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός: ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΥ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

     Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

    Απόψε από το Αγγελοχώρι, στέλνουμε σε όλο το δήμο μας το μήνυμα: ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ". 

    Το 2010, από αυτό το χώρο είχα δεσμευθεί να δημιουργήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το νέο μεγάλο Δήμο μας. Τον Δήμο της συνένωσης Ειρηνούπολης, Ανθεμίων, Νάουσας. Τον Δήμο, που μόνο εμείς η "Δημοτική Ανανέωση" πίστεψε και αγωνίστηκε να γίνει.

    ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ. ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΔΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΚΟΧΩΡΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΑ.

    Δεσμευθήκαμε και τηρήσαμε το βασικό στόχο της παράταξής μας για ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ σε όλο το Δήμο.

Απόδειξη είναι, ότι από το συνολικό προϋπολογισμό των 43,3 εκ. Ευρώ που πετύχαμε να φέρουμε στο Δήμο για έργα 100% χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, πάνω από 20 εκ. Ευρώ, δηλαδή το 50% έγιναν και γίνονται έργα στον "κάμπο" μας, στους πεδινούς οικισμούς (έργα αποχέτευσης Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανος, Επισκοπή, Κοπανός, Χαρίεσσα, Υδατοδεξαμένες Μονόσπιτα, Πολυπλάτανος, βιολογικός Στενημάχου). 

   Έτσι εννοούμε την ισόρροπη-ισότιμη ανάπτυξη στον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ μας.

Εμείς δεν είμαστε της θεωρίας και των ψεύτικων υποσχέσεων.

Είμαστε της πράξης και των έργων.

Έργα, τα οποία είναι καρπός της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλαμε μαζί με τους συνεργάτες και το προσωπικό του δήμου, έχοντας την ΕΜΠΕΙΡΙΑ, τη ΓΝΩΣΗ, την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να είμαστε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

    Φίλες και φίλοι,

    Αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, ήταν δύσκολα, πέτρινα χρόνια

Οι πάρα πολλές αλλαγές που έφερε ο "Καλλικράτης" ήρθαν σε μία εποχή που η χώρα βρέθηκε στα όρια της χρεωκοπίας.

Το ίδιο διάστημα οι περικοπές στις επιχορηγήσεις προς όλους του Δήμους από την Κεντρική Διοίκηση (Υπουργεία) ξεπέρασε το 60%, οι διαδικασίες έγιναν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές. Από 2.500.000 ευρώ επιχορηγήσεις που δίνονταν πριν το 2010 στους τρείς πρώην Δήμους (Ειρηνούπολη, Ανθέμια, Νάουσα), εφέτος το 2014, περιορίστηκαν μόνο στις 350.000 €.  

Καταργήθηκαν δημοτικές υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες), έγιναν απολύσεις προσωπικού, απαγορεύθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού (συνταξιοδοτήθηκαν 45 υπάλληλοι, και προσλήφθηκαν μόνο 5).  

   Παρά τις δυσκολίες, με πολλή προσπάθεια οι συνεργάτες μου και εγώ μαζί με τα στελέχη του Δήμου, καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο μας ΟΡΘΙΟ.

   Η αλήθεια είναι ότι ο "Καλλικράτης" δεν εφαρμόστηκε σωστά, γιατί ενώ μετέφερε πάνω από 250 νέες αρμοδιότητες στους Δήμους, δεν έδωσε τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους. Γι' αυτό υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις.

    Όμως, ο "Καλλικράτης" θεσμοθέτησε το ΕΝΙΑΙΟ, ΜΕΓΑΛΟ Δήμο μας. Παρά τα προβλήματα - γιατί κάθε αρχή είναι και δύσκολη - η συνένωση των τριών δήμων έχει ιστορική σημασία για τον τόπο μας και τη νέα γενιά. Κι αυτό άρχισε να διαφαίνεται, αλλά θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια.

   Είχαμε στη διάθεσή μας ελάχιστα μέσα και προσωπικό για να καλύψουμε πάρα πολλές ανάγκες.

Μαζί με τους συνεργάτες μου (Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων)  προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Δεν τα κάναμε όλα, κάναμε όμως πολλά.

    Θέλω να αναφερθώ στα σημαντικότερα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια στην Δημοτική Ενότητα της Ειρηνούπολης (Αγγελοχώρι, Ζερβοχώρια, Πολυπλάτανος, Αρχάγγελος).

 • Μεταφέραμε το Κ.Ε.Π. στο Δημοτικό Κτήριο του πρώην Δημαρχείου, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων.
 • Συντηρήσαμε όλα τα Σχολικά Κτίρια και τις παιδικές χαρές
 • Έργα συντήρησης-αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους
 • Πλακοστρώσεις κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Ζερβοχωρίου και τσιμεντόστρωση δρόμου στο τμήμα από το ποτάμι μέχρι το Αναψυκτήριο (Κ. Ζερβοχώρι).
 • Εργασίες αποκατάστασης στον κεντρικό δρόμο Αρχαγγέλου.

    Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση της ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικά έργα-παρεμβάσεις, τα οποία υλοποιήσαμε με την εθελοντική προσφορά, τις δωρεές και τη συμμετοχή δημοτών, που θέλω για ακόμη φορά να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή τους και την άριστη συνεργασία με τα συνεργεία και το προσωπικό το Δήμου. 

 • Ολοκληρώσαμε τη μεγάλη ανάπλαση στον ποταμό "Μαρίτσα", από το Άνω Ζερβοχώρι μέχρι τα όρια της όχθης της παλαιάς λίμνης Γιαννιτσών. Καθαρίστηκε όλη η περιοχή και το ποτάμι και φυτεύτηκαν περίπου 400 δέντρα.
 • Διαμορφώσαμε τον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου σε αλσύλλιο, το οποίο υιοθετήθηκε από τους μαθητές του Σχολείου.
 • Απομακρύναμε τα μπάζα (πάνω από 200 φορτηγά), στο χώρο του Γηπέδου Αγγελοχωρίου, όπου φυτεύσαμε περίπου 600 δέντρα.
 • Καθαρίσαμε και απομακρύναμε τα αυθαίρετα παραπήγματα, τα μπάζα κλπ. στον δημοτικό χώρο της περιοχής "Ροδίνα".    

      Φίλες και φίλοι,

   Την περίοδο αυτή ακούγονται πολλά από κάποιους που ξαφνικά εμφανίζονται ως "Σωτήρες", και μιλούν για δήθεν εγκατάλειψη των "κάμπου" και των πεδινών οικισμών.

    Προσπαθούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να μηδενίσουν και να απαξιώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αυτοί που ήταν οι μεγάλοι απόντες απ' όλους τους αγώνες μας. Αυτοί που δεν πάτησαν ούτε σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βγαίνουν με περίσσιο θράσος.

Δεν πείθουν όμως.

Γιατί ο κόσμος, όλοι εσείς έχετε μάτια και βλέπετε.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ.

Εμείς ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ τις ΜΕΛΕΤΕΣ. 

Εμείς πετύχαμε να ΕΝΤΑΧΘΕΙ στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 100%.

Εμείς το ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ.

Ένα δίκτυο συνολικού μήκος περίπου 50 χιλιόμετρα, που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε το φθινόπωρο το 2013, σήμερα έχει προχωρήσει πάνω από το 50% του έργου και το επόμενο διάστημα προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί σε χρήση, επιλύοντας ένα χρόνιο αίτημα και ταυτόχρονα είναι έργο που  βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε όλη την περιοχή, αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων για όλα τα νοικοκυριά από τον καθαρισμό βόθρων.

Μπορεί να υπάρχει ταλαιπωρία και σκόνη στους δρόμους, αλλά όπως λέγεται "....τα μεγάλα έργα προκαλούν προσωρινή ταλαιπωρία, αλλά τα οφέλη που προσφέρουν είναι μόνιμα" .

Ακόμα, προχωρήσαμε σε μεγάλα έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τάσος Καραμπατζός