Τάσος Καραμπατζός
  • Μαζί δημιουργήσαμε το μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο, μαζί συνεχίζουμε
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ΟΛΩΝ των πολιτών
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός: ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ- ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

 

Το έργο αναφέρεται στην διοργάνωση ενός ενιαίου πλέγματος εκδηλώσεων, με πυρήνα την πολιτιστική ανάδειξη της παραγωγικής αγροτικής παράδοσης της περιοχής, το οποίο θα καλύψει τον κάμπο του νέου, ”Καλλικρατικού” Δήμου Νάουσας.

Περιλαμβάνει την οργάνωση θεματικών ημερίδων με αντικείμενο το ροδάκινο (χαρακτηριστικά, αξία, σημασία) και έκθεση προϊόντων με βάση το ροδάκινο, οι οποίες θα συμπληρώνονται και από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

Α) Θα πραγματοποιηθούν τρεις Ημερίδες με τα εξής θεματικά αντικείμενα: α) την παρουσίαση της ιστορίας και παράδοσης του ροδακίνου στην περιοχή καθώς και την προβολή της παραγωγικής διαδικασίας από την έναρξή της μέχρι τη συλλογή και προώθηση του προϊόντος, β) την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την διατροφική αξία του ροδακίνου και γ) την παρουσίαση των λοιπών προϊόντων που μπορούν να παραχθούν από το ροδάκινο (χυμοί, κομπόστα, γλυκά, μαρμελάδες, αποξηραμένα, τσάι κλπ).

Β) Παράλληλα με την διοργάνωση των ημερίδων πρόκειται να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή των τοπικών παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής, οι οποίες θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του τριημέρου.

Γ) Σε κατάλληλα επιλεγμένο χώρο θα διοργανωθεί και μια ανοικτή έκθεση των προϊόντων που μπορούν να παραχθούν από το ροδάκινο για να υπάρχει μεγαλύτερη διάχυση και ενημέρωση σε σχέση με τα προϊόντα αυτά.

Με το τριήμερο των εκδηλώσεων που περιγράφηκαν  παραπάνω:

Þ     Παρουσιάζεται, αναδεικνύεται και αξιοποιείται η γεωργική παραγωγική παράδοση της περιοχής του κάμπου της Νάουσας.

Þ     Εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν, με δεδομένο ότι οι ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτής της κλίμακας και αυτής της μορφής αποτελούν πόλους έλξης για όσους ενδιαφέρονται (και είναι πάρα πολλοί αυτοί…) για την παράδοση και τον πολιτισμό.

Þ     Ενισχύεται η σύσφιγξη των σχέσεων των κοινοτήτων και των κατοίκων του νέου διευρυμένου Δήμου Νάουσας, οι οποίοι μέσα από ενιαίες εκδηλώσεις μπορούν να αντιληφθούν ότι πλέον αποτελούν τμήματα μιας πολύ ευρύτερης οντότητας..

Þ     Αναδεικνύεται η σύνδεση πολιτισμού, παράδοσης, γεωργικής παραγωγής και τοπικής οικονομίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τάσος Καραμπατζός