Τάσος Καραμπατζός
  • Μαζί δημιουργήσαμε το μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο, μαζί συνεχίζουμε
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ΟΛΩΝ των πολιτών
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός: ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ  «ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ»

Το κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας στον Άγιο Νικόλαο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που έγιναν ποτέ στη Νάουσα. Ήταν όνειρο δεκαετιών και διακαής πόθος γενεών Ναουσαίων από την εποχή του Αλέκου Χωνού, όταν την δεκαετία του '50 πρωτοξεκίνησε η ιδέα για το έργο, από τη δωρεά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Βαϊνανίδη. Θάφτηκε, όμως για τριάντα χρόνια και ξανάρχισε από τη δημοτική αρχή του Δημήτρη Βλάχου, το 1986, αλλά δεν προχώρησε και πάλι εγκαταλείφθηκε. Το παραλάβαμε το 2003, όπως στην κατάσταση που αποτυπώνεται σε φωτογραφία. Πιστέψαμε στο έργο και διεκδικήσαμε με συνεχή προσπάθεια τα αναγκαία κονδύλια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Καταφέραμε να εγκριθεί, το Νοέμβριο του 2007 με Υπουργική Απόφαση, η συμπληρωματική χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ και έτσι πετύχαμε το έργο να προχωρήσει και  να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2009.

Αυτό το μεγάλο έργο είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια της Ευρώπης, Ολυμπιακών προδιαγραφών, παραδόθηκε τον Γενάρη του 2010 για χρήση στους πολίτες της περιοχής μας. Προσφέρει όλο τον χρόνο τη δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας έχει επιφάνεια που περιλαμβάνει 3.435 τ.μ. ισόγειες εγκαταστάσεις και 1.237 τ.μ. υπόγειες εγκαταστάσεις.

·        Οι Κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι: α) Πισίνα κολύμβησης,  διαστάσεων 50μ Χ 21μ Χ 2,10-2,15μ, β) Πισίνα εκμάθησης κολύμβησης  (παιδική) διαστάσεων 6μ Χ 11,50μ Χ 0,25- 0,75μ., γ) Κερκίδες χωρητικότητας 500 θέσεων

·        Οι Υποστηρικτικές υποδομές περιλαμβάνουν: Αίθουσα γυμναστικής- προπόνησης αθλητών κολύμβησης, Αποδυτήρια Αθλητών/Αθλητριών, Αποδυτήρια Αγοριών/Κοριτσιών, Αποδυτήρια ΑμΕΑ Ανδρών/Γυναικών, Αποδυτήρια Προπονητών, Αποδυτήρια Διαιτητών, Ιατρείο, Χώροι Φυσιοθεραπείας, μασάζ, Χώροι υγιεινής αθλητών, ΑμΕΑ (WC), Αποθήκες

·        Οι Υποδομές της Διοίκησης και των βοηθητικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν: Τα γραφεία διοίκησης, γραμματεία, αίθουσα τύπου, αίθουσα υποδοχής, χώρος υποδοχής κοινού (φουαγέ), κυλικείο, χώροι υγιεινής κοινού (WC),  αποθήκες,  μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο

·        Υπερσύγχρονες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις- Θέρμανση Κολυμβητηρίου:

Διαθέτει υπερσύχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, που ανάλογες δεν υπάρχουν σε άλλα κολυμβητήρια της χώρας μας. Αυτό το ομολογούν οι ειδικοί και οι τεχνικοί, οι οποίοι το έχουν επισκεφθεί και έχουν εκφραστεί με τα κολακευτικότερα λόγια. Οι εγκαταστάσεις της πισίνας (μεγάλης και μικρής) διαθέτουν σύστημα: ανακυκλοφορίας, διύλισης, μικροβιολογικού και χημικού καθαρισμού του νερού.  Με τα συστήματα αυτά γίνεται χλωρίωση, η κροκίδωση και η ρύθμιση του Ph ( δηλ. της οξύτητας) του νερού, και έτσι επιτυγχάνεται ο συνεχής έλεγχος ΧΛΩΡΙΩΣΗΣ και ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ του νερού με Εναλλάκτες Θερμότητας, που  εξασφαλίζουν την υγιεινή του νερού.

Η θέρμανση να γίνεται με τρεις τρόπους: α) Λέβητες πετρελαίου, β) Αντλίες θερμότητας, γ) Ηλιακοί συλλέκτες κενού

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 4.500.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από τα προγράμματα "ΕΛΛΑΔΑ 2004", "ΕΠΤΑ" και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σήμερα η Νάουσα διαθέτει ένα Κολυμβητήριο "αθλητικό κόσμημα της χώρας" , έναν πόλο άθλησης για όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας, και ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών όπου προετοιμάζονται αθλητές παγκοσμίου επιπέδου.

 

Η δραστηριότητα του Κολυμβητηρίου μέχρι σήμερα είναι η παρακάτω:

  • Κολυμβητικοί αγώνες που διοργανώθηκαν-φιλοξενήθηκαν: 32
  • Αθλητές που αγωνίστηκαν: 11.200
  • Θεατές που ήρθαν στη Νάουσα για τους αγώνες: 19.400
  • Ομάδες που ήρθαν για προετοιμασία (από Ελλάδα και εξωτερικό): 75 ομάδες με 2.350 αθλητές
  • Εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο κολυμβητήριο: 20
  • Μέλη-αθλητές Κολυμβητικής Ακαδημίας Νάουσας (Κ.Α.Ν.): 250
  • Επισκέψεις Σχολείων για εκπαιδευτικές-αθλητικές δραστηριότητες: 1.800 μαθητές


Ένα όνειρο δεκαετιών καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τάσος Καραμπατζός