Τάσος Καραμπατζός
  • Μαζί δημιουργήσαμε το μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο, μαζί συνεχίζουμε
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ΟΛΩΝ των πολιτών
  • Δημοτική Ανανέωση-Τάσος Καραμπατζός: ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και του "μνημονίου" που βιώνει η χώρα μας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Ενισχύσαμε άπορες οικογένειες και ενδεείς πολίτες του δήμου μας, με ουσιαστικές ενέργειες και δράσεις, που κάναμε με διακριτικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με σεβασμό στην προσωπικότητα αλλά και στις δυσκολίες των συμπολιτών μας. Από το 2011 μέχρι σήμερα, υλοποιούμε συγκεκριμένα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, με σημαντικότερα:

  1. "Καλάθι αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας", μια ουσιαστική πρωτοβουλία που υλοποιούμε με τη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας σε συνεργασία με τα σχολεία, συλλόγους, φιλόπτωχα σωματεία και την εκκλησία. Μέχρι σήμερα, συγκεντρώσαμε πάνω από 30 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διαθέσαμε με αντικειμενικά κριτήρια σε περισσότερες από 300 άπορες και ενδεείς οικογένειες σε όλο το δήμο μας. 
  2. Δωρεάν διάθεση ξυλείας από το Δημοτικό Δάσος για θέρμανση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και ενδεών πολιτών. Τη διετία 2012-2013 διαθέσαμε δωρεάν ξυλεία από το δημοτικό δάσος, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια που καθόρισε διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, συνολικής ποσότητας άνω των 6.000 τόνων με σκοπό την κάλυψη αναγκών θέρμανσης 700 οικογενειών σε όλο το δήμο μας. Είμαστε ο μόνος δήμος της χώρας που διαθέσαμε δωρεάν καυσόξυλα σε πολίτες, έχοντας απώλεια εσόδων για το Δήμο.  
  3. "Κοινωνικό Φαρμακείο". Δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας, όπου συγκεντρώνουμε φάρμακα και σε συνεργασία με φαρμακοποιό τα διανέμουμε δωρεάν σε οικονομικά αδύναμους και άπορους συμπολίτες μας. Επίσης, υλοποιήσαμε προγράμματα διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες.
  4. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χρ. & Μ. Δημούλα, τη διετία 2011-2012, ενισχύσαμε την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα πάνω από 200 άπορες οικογένειες και ενδεείς με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και δόθηκαν βοηθήματα σε πολίτες με προβλήματα υγείας.  
  5. Στηρίζουμε την εθελοντική δράση νέων γυναικών "Mom in Action", η οποία σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας, συγκεντρώνει βρεφικά είδη και τρόφιμα, τα οποία διανέμει δωρεάν σε 62 οικογένειες σε όλο τον δήμο μας.
  6. Συνδιοργανώσαμε και στηρίξαμε υλικοτεχνικά πολιτιστικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ.). 
  7. Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΗ σε κατοικίες 35 άπορων οικογενειών και ανέργων του δήμου μας.   

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τάσος Καραμπατζός